View Full Version : Vypadky Internetu a siete!
hehe, dnes sa mi podarilo aj s davidom nahodit APcko (RB532A 64RAM, 400 MHz, 2x miniPCI, 3 x LAN, vč. L4 (http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=97)) na kulturny dom!;) zatial je to tam len na testovanie, zajtra by mal bracho odskusat spoj medzi dedinami, ak sa to podari tak tahame internet!:ay: predpokladany zaujem 20ludi:ae:
no jak funguje ten internet ?
hehe, dnes sa mi podarilo aj s davidom nahodit APcko (RB532A 64RAM, 400 MHz, 2x miniPCI, 3 x LAN, vč. L4 (http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=97)) na kulturny dom!;) zatial je to tam len na testovanie, zajtra by mal bracho odskusat spoj medzi dedinami, ak sa to podari tak tahame internet!:ay: predpokladany zaujem 20ludi:ae:
drzim palce naj aj Hankovcania maju net :ay:
noo , dnes 29.9.2007 sa podarilo v koskovciach zachytit signal vysielany z hankoviec na 5GHz cca -87dBm a cca 5Mmps a to len z balkonu, usadenie anteny sa potom este poriesi...
:ay:
takze uz len ponastavovat siet a zriadit DSLko 4Mbps
takze rychlost siete sa musi dat aspon na 22Mmps popripade by sa potom spravil fulduplex 22 tam a 22 naspät
nadhera pocuj a ako pospajas tych ludi v hankovciach ved hore si pisal ze ich je az 20, budes normalne cez kabel alebo len das jednu vsesmerovku a na nu sa napoja , ?????
no uz som tam dal Sektor V16 14dB je to nieco ako vsesmerovka, teda vyzarovaci uhol ma sôr dopredu...
unas som 2 take pouzil a som spokojny, tusim ze vzadu anteny to vyzaruje horizontalne...
podla mna nebude problem spojit 20ludi na jedno APcko, ale chem aby bola prenosova rychlost aspon 20Mbps ak pospajam nejakych ludi tak potom kupim dalsie zariadenie na prepojenie lubise s hankovcami...:ay:
hmmm takze Hankovce sa takisto budu pripajat cez wifi.... inac otazocka aka je namensia vzdialenost od wifi anteny... ked je umiestnena napriklad v 20 metrovej vyske, ako minimalne daleko od nej musim byt aby som chytil signal? myslim ze tam sa jedna o vertikalny uhol
no zalezi o aku antenu sa jedna, kazda lepsia antena by mala mat graf vyzarovacieho uhlu... ak si pod antenou a mas nanu priamu viditelnost tak by nemal byt problem ak je to na par desiatok metrov...
moje skusenosti so 14dB antenou sektor V16 je taky ze vyzarovaci uhol na 180° teda da sa povedat ze je to vsesmerova antena lebo neje problem "chytit" signal aj zanou ale opacnou polarizaciou, akoze je mi to trosku divne ale... antena je vo vyske cca 10m a vzdialenost 300m
pripravuje sa dalsia zmena v hankovciach na vylepsenie spoja, predpoklada sa v priebehu nasledujuceho tyzdna, uz je to rozpracovane!
14.6.2008 rekonstrukcia spoja Hankovce - Koskovce, pocitam hodinovy vypadok!
13.6.2008 zase vypadok stoja, sobotu sa zase ideme prerobit spoj, kedze nam starostkina zakazala umiestnenie vysielaca na KD kôli konkurencii, kde by bolo najidealnejsie miesto tak musime nieco zase vymisliet
v hankovci mame poriesene na 100% APcko, nepredpokladam vypadny internetu uz ani priburke!!!
ked bude mat niekto preblem s netom nech sa ozve!
22.7.2008, 23.7.2008 a este tusim aj stvrtok 24.7.2008 bude od 8 do 13:00 odstavena elektrika vlubisi tak nepôjde ani interrnet
4.12.2008 rekonstrukcia vysielaca a spojenia...
hankovce su zabezpecene na 100% pre kazzdeho klienta, neprepokladam ziadne vypadky internetu!:ay:
21.4.2011 Hankovce a Dedacov zlepsenie spojenia znizena odozva do internetu!
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.