View Full Version : Tema ze cirkev(kostol a podobne)
Mozno to tu cita aj farar tak sa nieco spytam. Prečo sa u nas v kostole vyberaju poplatky (tzv. do zvonceka) pocas najdolezitejsej casti omse?
Inde na zapade je to uplne inak tzv. do zvonceka sa tam vybera po omsi aby to ludi nerusilo pocas omse. Mozno preto ze prijmy by boli nizsie.
Mozno ze to je hlupost, ale zaujima ma to :aq:
no nwm tiez by bolo asi krajsie koli obradu aby sa to vyberalo po / pred omsou. ale myslim ze to ide mimo farara on je len pesiak, to treba k vyssim hodnostarom kricat
Ved predsa on po dohode s cikrevnou radou moze urcit kedy sa to bude vyberat.
to som nevedel , mal by to podla mna zmenit.
No dufam ze sa to coskoro zmeni... I ked ma to velmi netrapi, ale bolo by to dobre ak by sa to zmenilo
to zbieranie prachov uprostred omsi je fakt nemozne. no viac ma stvalo ked ministranti sa postavia k oltaru a ludia idu ako na prijimanie "odovzdat" peniaze. moj nazor na to : i keby neviem na aku dobru vec by tie prachy isli do toho radu sa nepostavim i keby ma sam farar k tomu vyzval....
tak tak uplne s tebou suhlasim
zbieranie do zvonceka by malo bat zrusene. JE treba aby to niekto povedal fararovi....mozu to byt jeho vlez do prdelky :D
Pan farar a kaplan oni tu nechodia podla mojich info :D Toper ty myslis ked je nejaka zbierka ze sa chodi do predu. No tak to sa mi zda ze uz sa u nas nerobi aspon ja som to uz dlho nevidela :D
Inac co by ste povedali keby sa farnost rozdelila na tak ako sa planovalo :
1.farnost Koškovce +Hankovce, Dedacov
2.farnost Lubisa +Vysne a Nizne Ladickovce
:confused:
uplna hlupost teraz sa vsetko speja...lebo ved nie su farari....nie je sanca uvidime ci sa k nam casom neprida aj velopolie
u nas farnost... este toto nam tu chyba.. :aq:
ako i ja som počula, že sa má niečo rozdeľovať, ale tak mne to je jedno, to nieje moja práca...
Len ma sem tam sere, že naši "cirkevný hodnostári" sem tam berú keša za tzv. bohoslužby, ako sú pohreby, krstiny, svadby atď... Akože, to by nemala byť ich povinnosť? Veď oni sú od toho platený z ich platu... Žiju si takmer zadara na farnosti, a ešte aj keša berú za také banálne veci, čo sú v popise ich práci...
no je to blbe cely system, nwm sice ake financovanie maju na chod fary ako aj celkovo ale u ludi to vyvolava nedoveru !
Toper ty myslis ked je nejaka zbierka ze sa chodi do predu. No tak to sa mi zda ze uz sa u nas nerobi aspon ja som to uz dlho nevidela :D
ja som si tie zbierky takto zapametal. na druhej strane je pravda ze hodne hodne dlho som kostol nevidel
toper , teraz sa uz nechodi do predu ! ale zbierka sa robi priamo po kostole ako ked do zvonceka, nwm mozno to je koli starym ludom aby sa nemuseli namahat a mozno aby bolo vidno kto dava a kto nie ,ludia si to vsimaju v tom su pekne svine :)
najlepšie je na tom asik ten systém s upratovaním kostola... Daktorí čestný ľudia si s kľudom pojdu, porobia svoju robotu... A najlepšie staré "babky" nechodia pratať kostol, a pak kritzujú kvety jak sú poukladané, jaká je výdoba atď... joj bosorky jedné staré...
tie typy starych babkoch si nevsimaj. cas ide ako voda a oni tu uz zaraz nebudu
najlepšie je na tom asik ten systém s upratovaním kostola... Daktorí čestný ľudia si s kľudom pojdu, porobia svoju robotu... A najlepšie staré "babky" nechodia pratať kostol, a pak kritzujú kvety jak sú poukladané, jaká je výdoba atď... joj bosorky jedné staré...
no kazdeho to raz caka, ked budes mat vela rokov a malo starosti tak sa budes aj slamky chytat aby si mala co na praci a nenudila sa doma ! ;)
ludia budete mi tu chybat ked scípnete...:D
vie o tejto stranke aj farar??
no kazdeho to raz caka, ked budes mat vela rokov a malo starosti tak sa budes aj slamky chytat aby si mala co na praci a nenudila sa doma ! ;)
ta keby aspon neohovarali kazdeho kto im pozdraví a nepozerali ka každého kto je jak oblečený atď...
ta keby aspon neohovarali kazdeho kto im pozdraví a nepozerali ka každého kto je jak oblečený atď...
jaj a ty si z toho robis tazku hlavu ? (hah ono niekedy je na to dovod, ked dnes sa daktory ludia tak ohaknu az to boli)
ta neže, oblečiem sa normálne a furth sa dakomu dačo neľubi... joj... :(
ta neže, oblečiem sa normálne a furth sa dakomu dačo neľubi... joj... :(
heh to je relativne :D
u mna bolo tiez normalne ked som vysiel vonku v obrovskej maskacovej vetrovke s kapcunou co vyzera akoby na nej bol chvost z polarneho psa ale babky veteranki ktore este pametali asi vojnu na mna zizali ako na cudo :aq: heh. ale myslim ze to nieje podstatne podstata je ako sa prezentujes ! :)
vieš, ono nie všetko je také, jaké sa na prvý pohľad zdá, a ja som sa o tom už nejeden krát presvečila, že to tak je...
heheh jj aj mne :) a mato ty mi budes tiez chybat scipnes asi skor :ae:
ale starsich ludi treba tolerovat a mat ich pripomienky primerane u "prdele" a hlavne dat im pokoj ! vsetko naviac je naskodu.
inac vita nwm preco si si taka ista ze mato scipne skor :) lebo ma o par rokov viac ? to dne nehra rolu !
presne tak nikto neviem kedy zdechneme :)
stotoznujem sa s nazorom RastiC-a k tomu ako sa mame spravat k starsim...
ale no ludia ja zo srandy :D aj ja som toho nazoru ako RastiC :D ved starsich mam na haku viac menej :D sak RastiC ... :D :D :D
aj tak človek nikdy nevie kedy vydychen poslednýkrát... :(
tak tak....co lovek to nevie....ja asi dnes ked tes skurve.. slovan vyhra
heheh ty prezivas tolko vela veci ... zapas, suboj serialov ... :D je to nezdrave ber zivot tak je bezi :ay:
treba vsetko prezit naplno zivot je len jeden....:)
tak to je tiez pravda ale ked budes prezivat vsetko tak scipnes v 40 :)
no dufam ze nie....ak ak ano tak dufam ze stastny :rolleyes:
Ta ti dala, že scípneš v 40tke :D :D :D ahha 100bodov Caty :D ahha :D
heheh njn Ani mozno v 40, ale stastny !!! :D mozno
no napríklad, ja neviem, ale moja starká má 86r toho roku bude mať, ale Ti poviem, takého veku ja by som sa NIKDY nechcela dožiť... :mad:
vy mozno....mozno...skor ako ja :ae:
joj Ty ťuťo!! :-( hm :aq:
treba sa vediet kedy zabit
jj ani ja staci taka 68 mozno 73 :D hehe ale ta to podla zdravia ti poviem o 50 rokov :)
hm, veď to je pol storočia... ach, ta to sa ale načakáme :D xaxa :rolleyes:
nikto nevie kedy zomrie?...
mozte to ovplivnit iba samovrazdou
hej, smaovražda... nato mám ešte zdravý rozumček :) xaxa
jj ale no nwm ci mshk ma na to rozumcek :D mas ???
joj čo by nemal, kebyže vieš kto to je, kolko má rokov a čo robí, ta by Ti len sánka spadla... :rolleyes:
ta viem ze ma 20 rokov / ehm do 40 uz nemas daleko/ chodi do ziliny na vysku byva v lubisi a inac nic :)
pani to je diskusia, vek neje dolezity ale zdravie ! co z toho ze si mladsia o 10 rokov ked mas slabsiu imunitu, alebo mas nezdravy zivotny styl, pohybujes sa v skodlivom prostredi (napr makas v uranovej bani :D ) to su podstatne veci !
ta viem ze ma 20 rokov / ehm do 40 uz nemas daleko/ chodi do ziliny na vysku byva v lubisi a inac nic :)
noo má kus vecej, to je f poho, inak dobre si napísala... :) haha
pani to je diskusia, vek neje dolezity ale zdravie ! co z toho ze si mladsia o 10 rokov ked mas slabsiu imunitu, alebo mas nezdravy zivotny styl, pohybujes sa v skodlivom prostredi (napr makas v uranovej bani :D ) to su podstatne veci !
O.K, O.K zasa s Tebou musím súhlasiť... :rolleyes:
ale sak ja som pisala RastiC dakde ze daco podla zdravia :) jj s tebou sa da RastiC iba suhlasit pri tebe nam koncia vsetky temy :D
ale sak ja som pisala RastiC dakde ze daco podla zdravia :) jj s tebou sa da RastiC iba suhlasit pri tebe nam koncia vsetky temy :D
joj nekončia... :D Kde sme to skončili? :D ahha :bp:
hehe ale nie Ani nesmieme to prehanat bo nas pobiju :D
Kto preháňa, ha? Hovor za seba!! :D haha :bo:
heheh ok prehanam-e to :D ale mne to nevadi :D vadi to len RastiCovi a Toperovi :D
vies vita , foro nema byt o nezmyselnom tarakani, v danych temach sa ma drzat temy !
ja viem :) ok je tu tema cirkev ... keby ste uz zabudli :D neposledy sa tu rokovalo o rozdelenie farnosti :) ja som osobne proti mne to celkom vyhovuje ako to je :)
čo, ja nič nezmyselne nevediem... :D haha IBA AK SVOJ ŽIVOT :-( :(
lol to hlavne /ZIVOT/ vedies blbo :D
nemozne ved nie su farari a kde by v koskovciach byvali?
postavila by sa nová fara. :-( a zasa peniaze do toho... :bo:
NIE, nic by sa nestavalo ! Oni chceli odkupit dom hned blizko kostola /ten 1. od skoly ku hlavnej ceste/, ale im nechcela predat :D peneži by neboli problem :) sak Koskovcani bohati ... :D
nemozne teraz som cital ze odisli dalsi studenti na farara
co je nemozne ? takze je dost klebanov ?
heheh no mshk prisiel tvoj cas ! ides za klebana :)
no no a potom budem chodit za kur... ako nas ...
heheh myslis klebana abo farara ??? :bo:
heheh ok domyslim si to co vidim ja :)
Akože nechápem, kto chodí za kým??? :confused:
no ja nevidim nikoho chodit za nikym ale ta kaplan je dost divny clovek !!!
Joj pana, Jožko je prima čoo... :D hah :D
jj ma super kratke omse :) a pusta nas zo 6 hodiny /nabozko/ domov :D ale inac je taky divny ...
a ty na neho ešte tuna píšeš, že je čudný!!! odvojal to!! :D ahha :bp:
ani ma nehne :D neodvolavam to co je pravda :)
presne tak neodvolavaj to....stoj si za svojim
presne tak neodvolavaj to....stoj si za svojim
bud ticho!!! :D ahha :ae::aq:
hehe tak diki Ani :o neboj mshk mne tu nikto do hlavy halusky trepat nebude ked ja viem svoju pravdu :bp::ae::bo:
nemáš zač... Ta ty na Jožka nadávaš??? :D tssss :ae:
achm, že Vám huba neupadne!!! :D ahha :ae:
Ani keby si videla co on nam robi a hodinach a ake ma zmeny nalad tak hned by si pochopila :)
to aj viem, ška my s ním mali stretka, ale tak moja, ono každý má svoje muchy, tak ho pochop kuštik... :) hehe :ay:
njn ale on tie muchy ma nejako velke :)
:bp: to čo si zapotila?!?!?! :bp:
* 100 bodov :D
hehe ale tak on je dzivny ten clovek ale ja k nemu mam vztah viac menej neutralny :) inac mam u teba uz 200 bodov :)
no a čo že 200 bodov... šak to sú len body.. :D ahha I keď VEĽKÉ, ale bezváznamné... preBáč teda. :D xaxa :rolleyes:
uz to nechajte tak jedna je za jedna je proti a ani jedna z vas sa nevzda svojho nazoru tak sa na to vykaslite
O.K., už nato kašlem :D haha :ay:
OK dufam ze aj Caty na to kasle
:D haha to musíš dohovoriť jej... :ay:
myslíš, ona je mladšia jak my... :D haha :bp:
mshk ak si si nevsimol tak my sme to uz skoncili :) ja som povedala ze mam k nemu neutralny vztah a Anicka povedala, ze sry ... to bol konec :)
:D heh segin mshk, jak na neho útočíme :D haha :aq:
myslíš, ona je mladšia jak my... :D haha :bp:
a co ze som mladsia :confused: mas daco proti ? :aq:
a co ze som mladsia :confused: mas daco proti ? :aq:
nie nemám nič... šak to je fajn... ja len tak... :ae:
Mozno to tu cita aj farar tak sa nieco spytam. Prečo sa u nas v kostole vyberaju poplatky (tzv. do zvonceka) pocas najdolezitejsej casti omse?
Inde na zapade je to uplne inak tzv. do zvonceka sa tam vybera po omsi aby to ludi nerusilo pocas omse. Mozno preto ze prijmy by boli nizsie.
Mozno ze to je hlupost, ale zaujima ma to :aq:
a ty mslis ze z coho platia farara..kostolnicku,kantora,a vobec vydavky na kostol( elektrika a pod)
steeve ale to je objem penazi . obcas mam pocit ze sa mrha a kona neefektivne. Tiez obcas v kostole zneju take veci co nechapem ,nahvaraju sa proti novotam a potom zahlasi ze to ma z internetu (novota), svieti sa elektrinou (akoby nam nestacila sviecka , a setrilo by sa zaroven v kostole :D ) a mnoho inych veci, mobil tiez funguje (teda neje to novota ?) a pritom minule u nas odznela taka kazen mala neco do seba ale bola prehnana. Proste bola proti takym veciam ze prinasaju same zlo (no je tam cast pravdy). Osemetna tema kto ju sakra zalozil ? :D
inac Caty , Nomad. vy dost casto sa na jednotlivych temach motate do zbytocnosti ved mate ICQ a take veci ze ona je mladsia a ze ci mas neco proti to mozete aj cez ICQ ci vyriesit ! dakujem a dufam ze budete aspon pri takychto prispevkoch pisat aj neco suvisiace s temou !
steeve ale to je objem penazi . obcas mam pocit ze sa mrha a kona neefektivne. Tiez obcas v kostole zneju take veci co nechapem ,nahvaraju sa proti novotam a potom zahlasi ze to ma z internetu (novota), svieti sa elektrinou (akoby nam nestacila sviecka , a setrilo by sa zaroven v kostole :D ) a mnoho inych veci, mobil tiez funguje (teda neje to novota ?) a pritom minule u nas odznela taka kazen mala neco do seba ale bola prehnana. Proste bola proti takym veciam ze prinasaju same zlo (no je tam cast pravdy). Osemetna tema kto ju sakra zalozil ? :D
inac Caty , Nomad. vy dost casto sa na jednotlivych temach motate do zbytocnosti ved mate ICQ a take veci ze ona je mladsia a ze ci mas neco proti to mozete aj cez ICQ ci vyriesit ! dakujem a dufam ze budete aspon pri takychto prispevkoch pisat aj neco suvisiace s temou !
ježííš máária, no hneď sa neurážaj... :-( hm :aq: :(
tema nabozenstva je super vec na hadky. kolko ludi tolko nazorov a kazdy si stoji za svojim presvedcenim
haha, no ta to máš teda pravdu... ja sa tiež viem kvoli náboženstvu hádať s hocikým :) :ae: :ay:
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.