View Full Version : Vypadky Internetu a siete!
tu hlaste vypadky Internetu alebo siete, popripade problemy!:aq:
pripravuje sa TEMA kde bude ako si nastavit siet a pripadne predist problemom!
momentalne registrujem vypadok siete: Koskovce( toper - dub.). 2 X wifi plechovky. neviem co s tym je. obe strany tvrdia ze u nich je vsetko OK ale .... niekde musi byt chyba. teraz som na sieti len sam. Nooo mam tu pripojene este 4 pc ale to jak keby tu ani neboli , dôlezity uzol siete nieje pristupny tak sa nic neda robit !
hmm, to patri do http://www.forumobci.djskorec.sk/forumdisplay.php?f=5
toto je nasa dedina!:D
ked tam popises skusim nieco poradit:rolleyes:
jou ha sorry. omlouvam se za pisanie do vasej obce. neviem asi pojdem na spoved.
tha maťu vieš, dnes som o tom s tebou kecala, že mi vypínal net... ale teď je to v poraidku... inak dobrý nápad spraviť takú tému :)
v takom to pripade trebalo hned zistit ci moja IP adnresa nekoriguje v sieti s inym zariadenim alebo ci nemam preskrtnute pripojenie!
ak bolo vsetko ok, tak trebalo skusit v prikazovom riadku(START - Spustit) napisat "ping 192.168.0.110 -t" ak neje odpoved znamena to ze je problem so serverom, ak je odpoved a neje internet pravdepodobne nastal nejaky problem so serverom a DSL modemom:ay: ak sa nieco take deje praru mninut tak ma stym neotrevujte!:aq: nieco skusam:bp:
jou ha sorry. omlouvam se za pisanie do vasej obce. neviem asi pojdem na spoved.
zaloz vo vasom thread a budes sa skusit vam poradit;)
popripade keby ma vlado presmeroval na vase zariadenia dalo by sa to aj spravovat;)
v takom to pripade trebalo hned zistit ci moja IP adnresa nekoriguje v sieti s inym zariadenim alebo ci nemam preskrtnute pripojenie!
ak bolo vsetko ok, tak trebalo skusit v prikazovom riadku(START - Spustit) napisat "ping 192.168.0.110 -t" ak neje odpoved znamena to ze je problem so serverom, ak je odpoved a neje internet pravdepodobne nastal nejaky problem so serverom a DSL modemom:ay: ak sa nieco take deje praru mninut tak ma stym neotrevujte!:aq: nieco skusam:bp:
hej jasné, chápem... to je v pohode... horšie by bolo, keby to nešlo nastálo...
dneska bol problem vtom ze ked mi to vyhodilo poistky tak server uz nenabehol, problem je vdoske, chcem ju vymenit, takze by som to chel cimsôr spravit lebo mam 2 nahradne...
doska je vymenena, momentale server bezi na Pentium 233MHz, 128MB ram, 650MB HDD, 2xPCI ETHERNET, 1MB VEGA
už je všecko O.K... už nebudu vypadky? hm?? :(
Potrebovala som s palim z londyna cez skype pohutorec o dačom a som ho nezastihal, pretože už do práce šiel :( akosi ten výpadok bol zle načasovaný... :(
no, dobre ze som to spravil teraz! aspon po vypadku, do 1minutky nabehne internet!:ay:
to znamneá, že teraz ked ti elektrika dačo vybehne alebo čo, že už furth po vypadku ti nabehne net aütomaticky yo? :bo:
presne tak, ale neviem co sa dnes stalo ze vypadol internet a pri vypadku prudu zase naskocil...
joj no dajak nešiel cez deň... trocha mi to žralo nervy od nudy, som nemala čo robiť a ani internet nešiel ... :(
Bude ísť niekedy rýchlejšie internet?
hej ked si zriadis samostatnu linku doma aspon taky TURBO 4 od T-COMU za 3 litre mesacne :D
Bude ísť niekedy rýchlejšie internet?
hmm, ako rychlejsie? aku mas teraz rychlost? malo by ti ist okolo 500kbps:confused:
inak zajtra to jest 31.7.2007 budem skusat zabezpecenie internetu na sieti takze asi niekomu nepojde internet
tha mne to je teď jaksi f paži, pretože mám kopu roboty jak na "kostole" :mad: A idem si ešte preinštalovať windows, ta snáď to spravíš tedy, jak ja budem busy :-)
NOMAD ty si dievca ci chlapec ! ja mylsim ze dievca ale s preinstalovanim windowsu mi to nejde do hlavy !
hmm, moja susedka a moja skola!:ae: vam povem ze asi jediny clovek vtakom veku ktory vie pochopit to co mu poviem a to doslovne:ay:
inak internet je uz zabezpeceny!:D takze ak by sa chcel niekto naburat na siet a nejak nechcene zdielat môj Internet tak nema sancu:ae:
joj sused, dikes... za tu "školu"... ale ta máš aj prafdu... všecko čo viem, viem vďaka Tebe... a ako faktisk... THANX :o
tha čo by si typoval, že čo som... no som holka, a čo má byť... myslíš že taký "múdry" do pc možete byť len Vy chlapci? hm??? :aq: diskriminacia žien... tsssssss :mad:
ta ja len tak ze moj 18rocny brat nevie instalovat windows a ty vies ! inak vsetko v poriadku !
tha hej, včera som ho preinštalovala, už mi len chýba pár programov ponainštalovať, ale inak v poraidku :D
ok tak to je uz fakt vsetko v poriadku !
neviem, ale ta mám taký pocit, jakkeby si sa tomu divil... :(
ta kus sa tomu divim nepoznam ani jedno dievca co vie preinstalovat windows.no teraz uz poznam ! klobuk dolu ! aj ked windows instalovat neje zadna veda si prve dievca ktore poznam ze to vie !
tha vieš že to nieje hračka, ale ta da sa to :)
Mato aku mame Agregaciu na internet???::: A aky mame program?
Planujes niekedy uskutocnit dlho planovany projekt... Pokrytie 4 obci internetom??? a ked nie 4 tak aspon nas?... Uz by sme mohli Umiestnit ten Anten , nie? :aq:
2500mbps a agregacia 1:33 stary program
momentale v poslede dni je problem s netom , to dorovnam... hlavne na hornom konci co idu na bezdrat, budem sa snazit to co najskôr poriesit kym som este doma, aby to bolo ma 100%. doinvestujem este nejake love...
planujem zrusit APcko na kulturnom dome, to APcko sa dalo kôli tomu ze sa bude rozsirovat siet, ale uz stym koncim, ten kto je nasieti ten ostale, APcko bude len na zvonici
rozumné riešenie susedu :ay:
tha čo by si typoval, že čo som... no som holka, a čo má byť... myslíš že taký "múdry" do pc možete byť len Vy chlapci? hm??? :aq: diskriminacia žien... tsssssss :mad:
jaj to je sranda poznam holku co som ju zblbol ze mam v PC vedierko :D (ako VGA) hehe
hmky, to čo bolo, blondýnka??? :bp::ae::bp:
no, toto este nic, ale zavolal ma jeden nemenovany opravit PC ze mu zhorel monitor:
hmm az mi to bolo cudne, zapnem PC a ono pipa(place) :confused: otvorim bednu a vnej slovnik s ktorym bola podlozena grafika z dôvodu ze mu hucal chladic :bp:
akoze som to vyhodil, grafiku zasunul poriadne do slotu a PC fungovalo dalej:D
rozumné riešenie susedu :ay:
ale nakoniec to nebudem rusit:o
potrebujem este poupravovatna hornom konci APcko popripade to vymenim...
no, toto este nic, ale zavolal ma jeden nemenovany opravit PC ze mu zhorel monitor:
hmm az mi to bolo cudne, zapnem PC a ono pipa(place) :confused: otvorim bednu a vnej slovnik s ktorym bola podlozena grafika z dôvodu ze mu hucal chladic :bp:
akoze som to vyhodil, grafiku zasunul poriadne do slotu a PC fungovalo dalej:D
júj, no tú osobu poznám :ae:
ktory amater ma zase pracovnu skupinu (skupina)?
JOZEF-CF3E60AD0
anička kuľhová to nenii :D hehe :ae::ay:
vcera som prerabal PC, potreboval som dostat do PCI slotu v2.1 3.3v takze som nahodil namiesto stareho klasickeho zdroja ATX zdroj aby som mohol napajat wifi kartu...
http://wireless.uzice.net/uputstva/prepravkaPCI2.1naPCI2.2/modifikacja.jpg
ma to jeden hacik, po vypadku elekt. prudu neviem nastavip aby sa sam zapol PC:confused:
+ namiesto HDD som do Serveru hodil 1GB Compakt Flash kartu...:ay:
zajtra to jest 13.9.2007 by sa mala dat siet do poriatku, spravim to ako to bolo niekedy, horny koniec bude zase na ASUS 500g
zariadenie na prepojenie dedin presuvam do hankoviec...
mne včera od osmej nešiel net :( hm
momentalne je nefunkcna viacej ako polovica siete z dôvodu prenastavenia!
16.9.2007 robim komplet prestavbu siete... budu sa menit IP adresi...
Server a zaroven APcko uz bude startovat po vypadku siete.
chcem pridat este jednu Antenu na Zvonicu a spravit prepoj 5GHz
na hornom konci je problem s vysielacom, asi je zle spraveny kabel lebo antena vôbec nevysiela...
júj, škoda že včera nešla sieť... :-(
siet je uz plne funkcna, este je problem s riadenim siete
bola zmena IP adres, ty co za pripajaju na horny koniec maju IP 192.168.3.x
ty co sa pripajaju na kulturny dom tak maju 192.168.2.x
a ty co su dole na sietu im IP adresa ostala, menilo sa len 3cislo, posledne X(cislo) ostalo
asi tyzden a pol bol provlem s Internetom na hornom konci od KD, problem je uz vyrieseny, umna som nasadil novu antenu!
http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Img/Pw/PW-24big.jpg
Frekvenční rozsah: 2.4 - 2.5GHz
Zisk: 24dBi
Polarizace: vertikální a horizontální
Impedance: 50 Ohm
Vyzařovací úhel: 8° horizontálně, 8° vertikálně
Předozadní poměr: >24dB
Max. přenosový výkon: 50W
Rozměry:
- lisovaný reflektor 107x61cm (dvoudílný, slitina hliníku)
- dipól 41cm (hliník)
- hmotnost 2 kg
:ay:
ak uz urcite viete tak tak interet teraz ide polovicnou rychlostou, po vypadku internetu nie mojim zavinenim, problem bol v kablovani a az z T-Comu museli prist odstranit problem... problem odstranili stym ze mi to hodia na polovicnu rychlost a mam si zmenit program pomalsieho internetu(vyjadrenie technika) kdezto na zakaznickej linke mi povedali ze neje mozne zmenit program ze oni to daju do poriadku a ze ked to nepôjde aj nadalej rychlejsie tak mam volat na technicku podporu. takze este sa to stale riesi...
momentalne sa pracuje na uprave celej siete ktora bude rychlejsia(zase bola investicia 20000sk) a dotiahne sa aj rychlejsi internet z koskoviec ale to chce cas kdeze malo kto ma chut pomôct...
zajtra to jest 14.2.2008 oko 10h sa bude menit antena a APcko na kulturnom dome+ na vysielaci do koskovec a hankovec vysielac.
ty co sa pripajaju na antenu ktora je umiestnena na kulturom dome tym nepôjde internet az kym im znovu nepridem prenastavit zariadenie...
2.6.2008 bude hodinovy vypadok vysielaca o 15:30 na KD
pokryvame komplet udolie
prebadzka vysiselaca obnovena, spusteny testovaci chanal, TEST a postupne presmerovanie...
22.7.2008, 23.7.2008 a este tusim aj stvrtok 24.7.2008 bude od 8 do 13:00 odstavena elektrika vlubisi tak nepôjde ani interrnet
9.10.1008 - 12.10.2008 vypadky siete! uplna zmena topologie siete, predpriprava na zdielanie dat do neuvertitelnych 30Mbit/s
SK MATO HE
18-10-2008, 21:41
v poslednom case vypaduje net preco???:(:(:(:(
to spamujes ci sa pytas vazne?
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.