PDA

View Full Version : aky operacny system preferujete a co si o nom myslite?

skorec1
11-06-2008, 08:46
aky operacny system preferujete a co si o nom myslite? tu môzte pokomentovat jednotlive systemy!

Peter170
11-06-2008, 08:53
Nemal som este tu cest mat vo svojom PC nainstalovany iny operacny system ako je Windows XP, takze ja som s XP spokojny a za na obacasne vyskakovanie chybovych hlasok :D
P.S. Je dobre si uz teraz nainstalovat SP 3 ?

skorec1
11-06-2008, 08:58
tu v threade som pisal ze davajte si pozor na instalaciu SP2 3, skôr dajte aktualizovat windows, no ale radsej si dajte volitebnu moznost a nedavajte si overovat pravost sytsemu windows bo môzte mat neprijemne hlasky:):bp:
inak ja mam na notebooku Vistu a zabera mi 10GB na HDD, su snou len problemy a nekompatibilnost s velkou castou SW a aj s hramy

Marianko
12-06-2008, 20:12
XP s SP2 jednoznacne.a ked tak Vistu s SP1 !!! kompatilbilita je poriesena celkom mato. ovladace zozeniete hoc kde.ale ide tu o ramku,lebo 2 gb je minimum...podla mna 4 gb az 8gb je :ay:

skorec1
13-06-2008, 18:45
no, neviem ci si niekedy nepozival vistu, ale ked ano tak asi si nanej nic nerobil... kompatibilita je uplne nanic!
tento windows by som si nikdy nekupil, aspon nie teraz... len bude casu hned si dam do neotebooku XP a Ubuntu(linux)

NOMAD
13-06-2008, 22:52
ja tak isto jak Peter170, odkedy mam svoju masinu, no tak som mala v nom len XP, v skole som sa stretla s W98 a W95, ale tak XP je fajn, lahko manipulovatelny - jednoduchy, grafika je fajn... :-) hehe :ay:

Marianko
15-06-2008, 19:49
jezis maria kde zijes mato....kamos to v pohode pouziva,vsetko mu ide!!!! ja ubuntu mam :) oplati sa si myslim ale je s tym vela babrania okolo stahovania veci a pod...skoda ale je to fajn :)

skorec1
15-06-2008, 19:55
no povedz mi co pouziva, ake programy?:D
mam ti zacat menovat vsetko co sa dzube na viste?
tusim ze ma asi chces presvedcit ze vies lepsie nez ja co s pocitacmi uz robim dobrych 14r!:D

Marianko
15-06-2008, 20:08
ma na nej mysql server, apache, php,utorrent,side bar,vsetko a ma ju celu prisposobenu! :) viem ze bolo okolo visty velke halo ze je smejdna,podpora nijaka a pod ale to sa ciastocne poriesilo tym SP1. a s nicim nema problem,robi s grafikou,programuje,scriptuje,proste vsetko ide ako ma.nwm s cim mas problem.a co tym chces povedat ze robis 14 rokov s pc? :D a to ze pouzivas zastarale programy je tvoj problem;)

skorec1
15-06-2008, 21:43
no pozor, ty si rozpraval ze kompatibila je celkom slusne poriesena!:) tak my vysvetli co sy tym myslel?:D ze vseto co je stare uz stoji zanic, lebo prisla visa a musime aj vsetko nove?:)

nerozbehal som na viste najnovsie hry ako Race Driver Grid a Blazing angels 2
a keby ze fakt PC na hry tak jedine so systemom XP ovela menej starosi s hladanim patchov na hry a ked nie na hry tak ubuntu...

Marianko
16-06-2008, 07:25
ako myslim podpora hardwaru a softwaru.tym hardwarom myslim ze najdes vsetko v pohode co potrebujes.a to je ze nejde na viste hra to je problem u teba.vsetky su uz robene aby na nej bezali...:bp:fakt nechapem aky mas s nou problem...

skorec1
16-06-2008, 08:48
nebudem sa stebou vadit na hlupostiach, ja viem svoje...
XPcko mi usetri kopu casu s hladanim programov opravnych patchov aby mi vsetko isilo, ja si este pockam kym to zladia ako XPcko...
a to sôr pride windows 7...

Marianko
16-06-2008, 20:47
ako chces,ale nove hry by mali na viste ist...oki no.mas svoje skusenosti a ja svoje.ja len pisem co som videl a pocul.

RastiC
16-06-2008, 20:52
hah nwm kto hlasoval za vistu ale nebol asi rozumny :D OS od microsoftu su sice uzivatelsky prakticke ale pre cloveka co pracuje denne s pc seriozne je to slaby nastroj :) a hry na viste :D no najprv si kup delo aby si mal plynule hranie a nektore dnesne hry su tak namakane ze este v obehu neje hardware na ich hranie a nie to uz s vistou ktora sama pre seba zerie kopec vykonu a pritom neponuka nic prevratne :ae:

skorec1
17-06-2008, 13:13
ako chces,ale nove hry by mali na viste ist...oki no.mas svoje skusenosti a ja svoje.ja len pisem co som videl a pocul.

to nemyslis vazne? ty mi ides tvrdit co si pocul? a ides sa tu somnou vadit? hned ked budem mat cahśu hned vyhodim vistu lebo ten nenazrany system uz ma 10GB, mam probelm s programamy ktore som doteraz vyuzival a ja nebudem prechadzat kôli jednemu blbemu windowsu na "vyssu vyrziu" ked tamta je zladena, usetrim si kopu nervov a casu...

Marianko
17-06-2008, 16:18
ja som hlasoval za linux :) nezere to velmi system...ako myslis mato,to je tvoja vec s cim robis a na co si zvykunuty...uz sa tu nebudem hadat lebo to nema zmysel s tebou.

skorec1
17-06-2008, 16:44
no, len 3ch spolubyvajuciych som sa spytal tu na technike aky maju nazor na vistu, ze to daco strasne co spravili:aq:

skorec1
26-06-2008, 10:45
windows wista + problem DX10 na grafikach ATI HD2XXX, ziaden obraz nezobrazi...

skorec1
27-07-2008, 22:29
tako vzpada môj operacny system linux(debian) s grafickym prostredim KDE
LINUX (http://www.valal.sk/upload/savefile_php/uploads/26e05cddf7.jpg)

hankx
29-07-2008, 11:44
najjjjj lepsia je WISTA mam ju
:ae:

hankx
29-07-2008, 11:45
tako vzpada môj operacny system linux(debian) s grafickym prostredim KDE
LINUX (http://www.valal.sk/upload/savefile_php/uploads/26e05cddf7.jpg)

ves snim robit

skorec1
29-07-2008, 13:20
no tak to ti poviem ze najlepsia je vista ked nic vnej okrem hrania nerobis!:D a ci viem robit s linuxom? nie neviem, ucim sa... 3den rozbehujem nejaky program a stale nic...

Marianko
29-07-2008, 16:13
daj si obycajne KDE a mas to :ay:

skorec1
29-07-2008, 17:44
mzslis ze mi to kniecomu bude dobre?:) mam to ajtak nic, chcem rozbehart nejake virtualne PC a nejak sa mi nedari, teda virtualne PC zcasti reozbehnem, virtual box ale nejde mi zase nanom operacny system BrazilFW, vmware sa mi nepodarilo nainstalovat a qemu som rozbehal ale neje zase nanom moznost nastavovat sietove rozhrane...

Marianko
30-07-2008, 14:09
tak ja neviem...podla toho co chces robit...ja mam doma Ubuntu CD...no nepouzil som ho..nemam miesta na disku aby som ho nahodil treba 10 gb volnych...mne staci windows na to aby som robil s fotom,hudbou,filmami a grafikou...nejak ma nic ine netaha..ale nieco by som skusil niekedy...

skorec1
31-07-2008, 15:33
konecne po 5 dnov sa mi podarilo rozbehat virtualne PC zo 4ch rôznych,(VMware) na linuxe(Debian) na ktorom bezi dalsi operacny system s jadnom Lninux(BrazilFW) a korektne to aj funguje!:) to je predpriprava na novy server...:bp:

Marianko
31-07-2008, 20:55
kokso tak pekne ti ide :D ja sa do toho nebarz rozumiem :D ale ak to ide tak si dobry no ;)

Marianko
01-08-2008, 12:35
toto si precitaj.... http://itnews.sk/buxus_dev/generate_page.php?page_id=55447 dufam ze to je pravda :D

skorec1
01-08-2008, 13:59
hehe, tak toto stoji fakt za pozornaost:D

Marianko
02-08-2008, 10:45
tak tak...mohli by ho nejak poriadne zaplatat..a bolo by :rolleyes:

gresspo
04-08-2008, 23:35
ja si myslim, ze nalepsi bol windows 3.11 sice isli tam len solitaire a miny, ale aspon bola sranda.... ;) no a potom taka vymozenost jak 95 a 98 tak to boli okna.. a diery v nich jak keby sa to balkon volalo :) jednoznacne XP.. Vista je shit, ten kto ju vymyslel, by sa mal vsetkym ospravedlnit... :D

toper
04-08-2008, 23:42
ja xp jednoznacne. na vistu si este treba pockat kym budu lepsie masiny.

kenco
07-08-2008, 15:31
..jednoznačne. A už keď nejakú distribúciu Linuxu, tak OpenSUSE 11 s KDE 4 :ay:

skorec1
30-10-2008, 00:41
trosku som sa pohral s grafickou upravou na Ubuntu, ale ze najlepsie na notebooky je Mandriva Linux lebo ma väcsiu podporu hardware...

http://www.valal.sk/upload/savefile_php/uploads/d10977367d.png

inak ak nahodou chcete rozbehat na linuxe binarne instrukcie tak odporucam WINE a podporu SW...

patrismetil
30-10-2008, 09:28
no ja pouzivam doma xp professional sp 3 a som nanajvys spokojny, myslim ze momentalne pre bezneho uzivatela najlepsi OS. kedysi som mal windows 98, ale kvoli novsim hram a office 2003, ktore chceli minimalne windows 2000, som musel mat 2 OS, 98 a xp. na notebooku mam windows vista 64-bit version, zle to neni ale mohlo by to byt aj ovela lepsie. skorec ma pravdu s niektorymi programami to blbne, napr. winamp alebo CATIA, co je dost naprd, a treba davat pozor na instalacky, ci su urcene pre 32-bitovu vistu alebo 64, lebo programy nepojdu. A inac vista je jeden velky sk...eny zrac RAM-ky, cize s ram minimalne 4 GB odporucam. A pokial sa jedna o bezpecnost, tu je jednotkou jednoznacne UBUNTU. Neprekonany. viac citaj tu:http://www.dsl.sk/article.php?article=5495. a sorry ze ja robim s pc len 7 rokov, fakt sa ospravedlnujem.:bp:

skorec1
31-10-2008, 11:51
ak chce niekto PC do firmy jednoznacne odporucam LINUX !!!
okrem hier vam pôjde vsetko a mate to uplne zadarmo a nemusite sa bat ze sa vam niekto nabura do systtemu!

no a ked nahodou budete chcet skusit aj nejaku hru tak cez repozitare si pridate WINE....

hankx
31-10-2008, 15:15
ja wistu a som znou spokojnyyyyyyyyyyyyyy:ar::ar::ar:

skorec1
01-11-2008, 16:18
to hovori len ten kto neskusil iny operacny system...

keby som rozbehal plne XP na notebooku tak ani vistu nepouzivam...

momentalne robim len s Unixom a som plne spokojny...
rozbeham si este virtual drive, emulator PSX a mozem hrat cresa:D

RastiC
01-11-2008, 19:42
to hovori len ten kto neskusil iny operacny system...

keby som rozbehal plne XP na notebooku tak ani vistu nepouzivam...

momentalne robim len s Unixom a som plne spokojny...
rozbeham si este virtual drive, emulator PSX a mozem hrat cresa:D

spravne, na linuxe je to najkrajsie ze prakticky je to svet neobmedzenych moznosti a navyse bezpecny ...

nevyhoda je ze je trocha nutnejsie vediet s nim robit :)

a v prospech OS od microsoftu hovori len nenarocnost pouzivania ... ovsem tam konci svet neobmedzenych moznosti :)

skorec1
02-11-2008, 10:39
hehe, som zistil ze ani linux neje neznicitelny:D pri robeni serveru na call of duty mi nejak zamrzlo PC, ja to nasilu resetol a padlo mi graficke prostredie a neviem to nahodit, no a aj pri kopirovani cez Gnome Commander mi zamrzol PC a tiez som to resetol a to mi tiez padlo...

neviem ci teraz nevyskusam mandriva, ten ma lepsiu podporu ovladacov pre notebook...

RastiC
02-11-2008, 14:00
hehe, som zistil ze ani linux neje neznicitelny:D pri robeni serveru na call of duty mi nejak zamrzlo PC, ja to nasilu resetol a padlo mi graficke prostredie a neviem to nahodit, no a aj pri kopirovani cez Gnome Commander mi zamrzol PC a tiez som to resetol a to mi tiez padlo...

neviem ci teraz nevyskusam mandriva, ten ma lepsiu podporu ovladacov pre notebook...

to ti nespadlo/nezamrzlo pre vir, u notakov je problem aj u OS od microsoftu a daktore notaky maju vykon ale i tak hru nedokazu predychat :) a najme starsie hry blbnu ...

skorec1
02-11-2008, 14:32
no zamrzol mi notebook, ked som poinstaloval nejake blbosti pre server call of duty, potom som to nasilu vypol a porom uz naskakovala chyba internetovho prehliadaca...

ale zaklad je ze som prisiel nato ako spravit server, len ho este bude treba nastavit:D