PDA

View Full Version : vypadky nasej siete

toper
27-07-2007, 22:56
tu sa bude pisat o nasich problemoch siete. som sice dakych 800km od nasich kabloch ale chcem aspon budem vediet co spravit ked pridem domov.:ar:

Mato
27-07-2007, 23:01
chyba u nas je len v spojeni ty-michalko. inak neviem o niakej poruche siete aj ked hore si rozdelili siet na dva tabory. netisti a beznetisti. inac Pali Gres kupil Notebook a ma tiez net od babica !

toper
27-07-2007, 23:05
pokial ma taky isty router babic ako ja tak to bude problem pokial lepsi tak to vyriesim ak sa vratim. na tych starsich routroch - vigoroch sa neda dobre blokovat net a preto to maju odstavene od ostatnych. to by si museli daco ice splasit

Mato
28-07-2007, 12:32
net tamtych hore ma nestve ale mne chyba siet s tymi hore net je oproti LAN obycajny smejd :)

toper
28-07-2007, 18:00
dufam ze mi doma zase nerobil oco v izbe poriadky bo router je prva vec ktoru by chel dat do kopy. a koncovka to je jemna vec.....

Mato
28-07-2007, 18:47
ta asi ti poriadky v izbe dakto robil bo wifi nejde. a koncovka je jemna vec jak si povedal ! poc het domov a daj to dokopy :ay:

RastiC
02-08-2007, 19:28
no toper pocuj babic ma vigor 2700 :( takze nwm co poriesis :D ale mozno skusime vytvorit dva siete jednu na net a druha by sla ako normalne /myslim ako dva okrem nasej MSHOME dalsiu aspon tak mi to vykreslil babic resp jeho brat jemu a ja som to tak pochopil :) ale vies jak ja rad kreslim :D /

skorec1
07-08-2007, 18:07
dufam ze mi doma zase nerobil oco v izbe poriadky bo router je prva vec ktoru by chel dat do kopy. a koncovka to je jemna vec.....

vlado ak chces spolahlivo riadit internet tak je jedna dobra moznost, aspon teoreticky by ti to malo fungovat a stalo by ta to menej ako keby si si kupoval RoterBoard, môj navrh:
tvoj DSL modem/router by si dal do BRIDGE mode
u nojho bracha by bezalo PC s Mikrotikom kde by bolo vytvorene PPPoE a spojene s tvojim DSL modemom a vsetko pod kontrolu, viz. ako mam ja...
a hend by bolo spojena lubisa s koskovcami...

toper
07-08-2007, 19:01
ten moj router neni spolahlive zariadenie . ide to snim dolu vodou a je schopny spravit jedine AP ziadny bridge, client atd... . skusal som dom achytit sa na ten router so sietovkou v compe a ide to . antena na strech eje stale tak isto ako bola a koncovka je tiez v poriadku. som ju meral. taze by to malo byt na druhej strane

toper
07-08-2007, 19:02
ten vas druhy router by som vedel nastavit taze to neni problem. len sa dostat k tomu...

RastiC
07-08-2007, 19:03
ha finta je v tom ze na sieti je uz viacero ludi a napr mne dava net sused :) nwm ako ten by sa prisposoboval celej veci ak by sme zacali neco robit najme rovnanie IP adries , dalej druhy moj sused surfuje s notbokom a o nom nesu zaden dostupne informacie ani znama IP a ani dokazy ze je na sieti :) ale na net obcas zajde teda ide cez moju hornu siet na suseda co znamena ze je uz v sieti :)

toper
07-08-2007, 19:24
na tom routri co ma sa da dobre blokovat net a ip mu zamenim taze ziadny konflikt nebude . inak s tym notebokom. tam by mu tiez trebalo nastavit adresu . ale tipujem ze do toho nastavenia nesahal, lebo o tomo nema ponatia takze to bude mat nastavene na automatiku. takze adresu mu priradi router sam cez dhcp. to tiez neni ziadny problem.

RastiC
07-08-2007, 19:28
njn :) parada uz len to spravit u suseda , pak opravit wifi most na teba a sme o5
pohromade, a mozem popchat do byotvkarov ked uz ma oslivil jeen z nich o siet, ked budu mat kapital tak ich napojim ak nie tak nic

skorec1
07-08-2007, 20:00
vlado? pocuj, nenazdielal by si pre bracha net? nejak by sme sa dohodli aspon kym to inak nerozbeham... on okrem stranok nic netaha...

Mato
09-08-2007, 08:47
myslis router u babica ci AP u michalka toper? ze nastavis...

skorec1
09-08-2007, 18:50
ta co zase neviete? mam vam pomôct?:)

RastiC
09-08-2007, 19:55
myslis router u babica ci AP u michalka toper? ze nastavis...

mato u spojenia michalko-toper bude asi technicky problem , kdzeto u babica treba nastavit par veci a som s5 na sieti :) aspon an jej hornej polovici westside :D a co sa deje na vladovej strane Downtown :confused: tak to uz je ina vec

skorec1
10-08-2007, 19:27
vlado napis mi na icq, co vlastne chces objednavat z i4wifi.cz ?
objednam aj ja daco, teda najlepsie by bolo keby som uz hodil APcko na bod G

skorec1
23-08-2007, 10:46
tu sa bude pisat o nasich problemoch siete. som sice dakych 800km od nasich kabloch ale chcem aspon budem vediet co spravit ked pridem domov.:ar:

prisiel som nato ze niesu ziadne vypadky:aq:, neviete to ponastavovat amateri...:bp:

Mato
23-08-2007, 15:53
prisiel som nato ze niesu ziadne vypadky:aq:, neviete to ponastavovat amateri...:bp:

skorec nejde tu az tak o nastavovanie ale o nezaujem tych u ktorych je pravdepodobne chyba !

skorec1
23-08-2007, 15:54
aha, tak to je uz ina vec, viem si to predstavit!

Mato
23-08-2007, 15:59
ja neviem ci je to tak tazke pozriet sa na AP a antenu ! ale v Koskovciach je vsetko mozne.

sakra prace !

RastiC
23-08-2007, 17:32

no vsetci su amateri asi len vlado vie daco k veci a problem je najme v tom ze aby neco opravil musi sa dostat k danemu problemu,zariadeniu co nieje lahke ak tu kazdy brani svoju povalu akoby tam bol sklad 30rocnej vodky

skorec1
10-09-2007, 18:46
ja nechapem takych ludi zmyslanie...
inak vlado sa este neozval?

RastiC
11-09-2007, 15:25
vlado ma prist pak ti napisem datum na icq :) som totiz zabudol , nwm mne sa neozval nema tam net , a ohladom nasej siete ja nwm co vaic s ak tomu da :-/

skorec1
11-09-2007, 19:14
ja uz za 2 tyzdne tu nebudem... 22 alebo 23 odchadzam do KE...

toper
14-09-2007, 19:19
zaciatkom buduceho tyzdna mi dojdu dake veci ta by som mohol spojazdnit ten nas prepoj. - pokial sa dostanem k druhemu apecku!

toper
14-09-2007, 19:24
ja neviem ci je to tak tazke pozriet sa na AP a antenu ! ale v Koskovciach je vsetko mozne.

sakra prace !

no ja som apecko do michalkovej chyze nedaval. on si ho montoval sam. taktiez si ho sam steloval hocikedy sa mu nieco nepacilo . nemam momentalne ani ponatia ci je to chyba v kabli alebo len v nastaveni. rastic mal k tomu dobru pripomienku s tou povalou

a inak - mne ten vypadok celkom vyhovoval. aspon sa mi nikto nepovolany nenapajal na net. ten som nemohol bloknut. a ked vravim nemohol tak to tak aj myslim a ne ze som to nevedel. moj router je dako mimo. ale uz mi pride nieco ine....

skorec1
14-09-2007, 19:38
jasne, toto zariadenie uz nebude problem naprogramovat...
este ze ja to viem celkom dobre ponastavovat:ay:

RastiC
15-09-2007, 16:51
joj siet nasa sladka chcel by som ju dat do kopy ale prv treba bloknut net u suseda neziadanim osobam :) uz som zmenil adresu apcka z 192.168.1.0 na normalnejsiu tusim vypadky hned prestali :D

toper
17-09-2007, 21:46
ja asom bol prave pozriet ako je to zo wifi signalom na sihotku. - z laviciek pri starom kostole som chytil notebookom aj svoju siet aj tu na kocana. takze neviem neviem co za prusery sa tu deju

skorec1
18-09-2007, 16:08
problem je v blbo spravenych kavloch u klienta...

RastiC
21-09-2007, 12:20
ale nasa siet nebola nikdy kolaoudovana :)

satmag
21-09-2007, 12:36
ale nasa siet nebola nikdy kolaoudovana :)

Nevadí za jedno pivo plus poldeci prídem skolavdovať:ae:

RastiC
21-09-2007, 16:13
hehe no ked bude ist opet nasa siet tak bude vsetko co si spominal potokom ! :D

skorec1
22-09-2007, 19:46
coskoro sa bude vasa siet zväcsovat:)

jozuch
22-09-2007, 20:35
Inac toper nas najdrahsi spravca a zakladatel koskovskej siete uz nepracuje 800 kilometrov daleko, ale nieco okolo 2000 kilakov... nech ho sprevdza kvalitny wifi signal a kontrolky notebooku nech mu svietia do usurfovania vecneho enter :D

RastiC
23-09-2007, 10:30
no tak pekne dodo :) skoda ze koskovska siet ako taka uz vlastne nieje :D

RastiC
23-09-2007, 10:34
coskoro sa bude vasa siet zväcsovat:)

haha zial nic s anebude zvecsovat len sa vytvori dlasia frakcia a v koskovciach ich je uz cez 7 :) teda neje realne ich dat dokopy :ae: najme koli IP adresam a technickymi problemami :rolleyes: a este aj koli tomu ze dostat sa k zariadeniam na nasej siete vyzaduje osobne poznat kazdeho a mat dobre vztahy co je nerealne

skorec1
23-09-2007, 12:15
ti garantujem ze ked budu pospajane dediny a budu vymozenosti siete tak budu prosit oto aby sa pripojili na siet! a IP adresi 7 PC neje problem zmenit! pocitam na kazdu dedinu IP 192.168.a.x
kde (a) je 10 cisel a X ostale ake bolo

RastiC
23-09-2007, 14:46
to ti garantujem ze sa hrnut nikto nebude :) napr tu hore asi nikto lebo okrem mna tu maju ludia dost na salame PC , staci im net, potom nizsie odpojena cast horna zase uz na siet kasle po tom co sa vsetko stalo , cast od laborca tam uz je len 1 pc co k nam patri + par ludi co tam este su maju net tiez kaslu na siet a celkovo na pc netaha ich ani hranie a ani siet max data maju radi ludia :D dole neviem to uz sa moze vyjadrit aj Killer Mato , Toper neje doma, bratia melnicakovi tiez nemam paru, jozuch neje doma tiez , atd :) inac to s adresami zmenit vyzaduje nadmerne usilie :) ver mi tam kde niet vola moze byt aj neviem aka snaha !

jozuch
23-09-2007, 15:08
to je pravda v Koskovciach je to so sietou blede. Hlavne po zlych skusenostiach s nezabezpecenym internetom, co sa Vladovi este stale, myslim, nepodarilo zafixovat, hoci mu uz prisli nejake nove komponenty. Takze minimalne moja strana s Melnicakovcami a Falatkom budu proti prave koli internetu. Nieje fer aby mal hocikto na sieti internet na moj ucet. Ked to bude zabezpecene, potom nieje problem, ked budem doma sam sa posnazim aby sa to spojilo. Hoci ako Rasto hovoril ludia maju siet prevazne koli internetu, tak je to aj v Lubisi, len u nas je internet dostupnejsi a kvalitny, tak na siet uz vsetci kaslu

skorec1
23-09-2007, 15:10
uvidis ako to bude ked bude zdielanie a kupi sa par 500GB HDD a budu tam filmy pesnicky programy a hry...

Mato
23-09-2007, 15:56
v koskovciach si uz väcsina ludi uvedomila ze pocitac je blbost, a davaju prednost inym veciam .... taze sa tu siet neoplati robit ani opravovat...

RastiC
24-09-2007, 19:16
njn tak tak mato presne najme u mladsich je na ustupe :)
inac tak ako pisal dodo u nas to je o nette a co sa tyka toho HDD 500 gb :) tak tu vydim najme adeptov co nesu na sieti ale maju zajem o filmy tos u starsi ludia co vedia zapnut PC a pozret film inac taka mala rovnica 20 ludi na sieti plus jeden 500 gb HDD plus kopec dat plus vsetci tahaju paradny bordel :bp: teda to chcem aby si upresnil mato leb urcite by som si to nenechal pichnut na siet , ak opet dam do kopy hornu cast sakra aj s routrom tak nemam zaujem o to aby po sieti tieklo tolko dat ze mi iChat nebude slapat teda UNREAL :ay:

steeve
15-03-2008, 17:44
pozrite ja co som s kamaratom spojeny ta nam vobec nic nehapruje...boli sme uz aj piati...ale potom sa to zrusilo lebo to bolo o nicom...akurat sme si len unreal pohrali a vecej nic

RastiC
15-03-2008, 19:03
joj vy neznate co siet, to ked sme my mali siet v najlepsej forme tak to bola parada. skoda lebo Wifi spojenia potom zlyhali, ja som koli nebloknutemu routru musel sa odpojit a podobne ustupky postupne znicili krasnu vec akou siet nepochybne bola ! najme iChat sa mi ratal a aj kvalitny CoD Uo s perfektnou odozvou, to na nette nikdy nedosiahnete !

Caty
15-03-2008, 20:44
Suhlasim s Rastom siet bola prekrasna :) Ichat bol super :ay: Tie nastenky jednoducho boli najlepsie :ay:

steeve
16-03-2008, 18:04
Suhlasim s Rastom siet bola prekrasna :) Ichat bol super :ay: Tie nastenky jednoducho boli najlepsie :ay:

a....ta nasa siet bola na ... no asi tak....ale ja s kamaratom sme jej ostali verní a sme až doteraz a je nam špicovo...

Caty
16-03-2008, 18:13
joj hej Stevko sa nechval, lebo my nasu siet este spojaznime a vas zatemnime :)

steeve
16-03-2008, 18:26
joj hej Stevko sa nechval, lebo my nasu siet este spojaznime a vas zatemnime :)

haj na sv.dindiho????

ale ie nie,,,...nehovor do piridu...oki??

Caty
16-03-2008, 18:30
haj na sv.dindiho????

ale ie nie,,,...nehovor do piridu...oki??

toho dindiho chapem ale co piridu :confused:

steeve
16-03-2008, 18:42
toho dindiho chapem ale co piridu :confused:

do piridu...to znamena do predu;););)

RastiC
16-03-2008, 19:23
no smejete sa ale uz sa pracuje na spojazdneni siete, predbezne zistujeme zaujem :D a je najme stara parta, cakame na topera. dufam ze bude mozne nastavit vsetky routre ! a ak by to slo tak na sieti ide CoD Uo uplne senzacne ale aj tok dat je lepsi :D a mozno by som aj oprasil nejaky namet na "filmeček" aby sa aj hlody širili po sieti ! :ay:

steeve
16-03-2008, 19:29
no smejete sa ale uz sa pracuje na spojazdneni siete, predbezne zistujeme zaujem :D a je najme stara parta, cakame na topera. dufam ze bude mozne nastavit vsetky routre ! a ak by to slo tak na sieti ide CoD Uo uplne senzacne ale aj tok dat je lepsi :D a mozno by som aj oprasil nejaky namet na "filmeček" aby sa aj hlody širili po sieti ! :ay:

ha ha...no neviem...ako to pojde dalej co sa tyka vas...ale nam to zatim ficiiiii.....:ae::ae::ae::ae:;);):bp::bp:

RastiC
16-03-2008, 19:33
no ved nam "siet" ide tiez, ale "siet" neje spojenie 2-3 PC ! siet je neco vecsie co si nezazil :)

steeve
16-03-2008, 19:34
no ved nam "siet" ide tiez, ale "siet" neje spojenie 2-3 PC ! siet je neco vecsie co si nezazil :)

no nahodou...boli sme aj piati:bo::bo::bo::bo::ae:

RastiC
16-03-2008, 19:39
no nas bolo maximalne 13. a 4 az 7 fungovali an ichate, a komunikovalo sa . malo to nejaku formu, CoD Uo. zdielanie suborov ale aj mnoh veci inych. keby neprisiel NET tak siet by pokryla cele koskovce, dnes je tu asi 10 malych prepojeni. dokopy 20 ludi podla odhadu.

steeve
16-03-2008, 19:40
no nas bolo maximalne 13. a 4 az 7 fungovali an ichate, a komunikovalo sa . malo to nejaku formu, CoD Uo. zdielanie suborov ale aj mnoh veci inych. keby neprisiel NET tak siet by pokryla cele koskovce, dnes je tu asi 10 malych prepojeni. dokopy 20 ludi podla odhadu.

sak my piati sme hravali unreal,...to bol masaker....

RastiC
16-03-2008, 19:41
jaj u nas sa skusalo tolko veci ale za zmienku stoji
CoD Uo
UT
Warcraft III
AoE II + Conq
BTF 1942
NFS U2

ale COD a UT boli najviac hrane

steeve
16-03-2008, 19:49
jaj u nas sa skusalo tolko veci ale za zmienku stoji
CoD Uo
UT
Warcraft III
AoE II + Conq
BTF 1942
NFS U2

ale COD a UT boli najviac hrane

no mne ten unreal uplne stacil...ale hrali sme aj NFSMW

Caty
16-03-2008, 22:11
a este aj General ZH bolo Rasto tiez je to super hra :ay:

steeve
17-03-2008, 13:35
a este aj General ZH bolo Rasto tiez je to super hra :ay:

hm,mm. to je akoze aky styl hry...bojovy???alebo co...nepoznam taku...a hej, a este aj stronghold crusader je dobra hra po sieti...alebo Hard Trucj Apocalypse:Rise of Clane....ak by ju dakto chcel ..mozem ju upnut...